Magazín Pyré #04 – Čas


Autor: Kolektív autorov

Pyré – magazín o chutiach, vôňach, farbách a tvárach.

Od dnes sa môžu starí i noví fanúšikovia zmocniť už štvrtého vydania Pyré, netradičného slovenského magazínu o jedle. Tentokrát sa v ňom všetko točí okolo témy „čas“, s ktorým si tak často nevieme rady. V niektoré dni chceme, aby bežal rýchlejšie, inokedy sa modlíme nech spomalí. Nie je náhoda, že sa tejto téme venujeme práve v zime. Tá je obdobím spomaľovania, príroda zaspáva, slnko mizne z našich dní, viac času trávime doma. Máme tak šancu i potrebu byť kreatívnejší než v lete, keďže núdza býva najlepším podnetom pre experimenty a (znovu) objavovanie. Aj v kuchyni. Vraciame sa k niektorým starým známym technikám konzervovania jedla. Plynúci čas však zaujímavo mení chuť i konzistenciu surovín podľa sezóny, štádia zrelosti, či dĺžke tepelnej úpravy. Tým, ktorí sa náhlia neustále, bez ohľadu na sezónu, sme sa v Pyré #04 snažili pomôcť inšpiráciou na efektívnejšie trávenie času v kuchyni, rýchlejšie jedlá či dokonca i na rýchle jedenie. Navštívili sme ľudí, rukami ktorých sa v noci rodí chlieb i takých, čo varia doma najobľúbenejší slovenský nápoj. Zistili sme, prečo by sme mali dopriať viac času čerstvému mäsu a tiež, že každá doba má svoju typickú diétu. A k čomu všetkému nás ešte inšpiroval čas, sa môžete dozvedieť sami, ak si zadovážite nové voňavé Pyré.


Vydavateľstvo: Občianske združenie Gustáv
Jazyk: slovenský

Páči sa Vám tento produkt? Odporučte ho svojim priateľom a známym. Nepáči sa Vám tento produkt? Odporučte ho svojim nepriateľom a neznámym.