YOGINESS rozcvičil celý KOMPOT

Rozpávali sme sa so spoluzakladateľkou slovenskej značky YOGINESS, Jaroslavou Jančíkovou o tom, ako sa rozhodli so svojou značkou priniesť pohodlie aj do každodenného aktívneho života.


DSC09509

Predstavte nám, prosím, Vašu značku. Ako vznikla?
YOGINESS je značka športového oblečenia pre ženy, ktorých prioritami sú pohodlie, dizajn, udržateľnosť a lokálna výroba. Nápad založiť ju vznikol pred niekoľkými rokmi, keď ešte na Slovensku bolo naozaj ťažké zohnať oblečenie na šport, ktoré by bolo od lokálnych tvorcov a malo všetky spomenuté vlastnosti. Názov aj idea YOGINESS boli pôvodne inšpirované vášňou pre jogu, no časom sme sa pretransformovali do značky, ktorej oblečenie môžete nosiť pri akejkoľvek športovej aktivite či len tak na doma alebo na von. 

Pre koho sú určené kúsky z Vašej značky?
Pre ženy, ktoré hľadajú maximálne pohodlie pri športe, potrpia si na originálny autorský dizajn, chcú sa cítiť žensky a zároveň im záleží aj na pôvode oblečenia. U nás toto všetko nájdu v každom jednom kúsku. Veríme preto, že každá moderná žena, ktorá má tú možnosť, dá dnes radšej prednosť lokálnej kvalite pred fast fashion.


DSC05278 2

Čo je prvoradé pri kúpe oblečenia pre Vás?
Pocit, aký v ňom máme, a dojem zo značky, ktorá ho vyrobila. V prvom rade nám záleží na tom, ako sedí na našej postave, ako nám pristanú farby a či je materiál príjemný na pokožke. Z veľkej časti však zaváži aj to, či máme dobrý pocit z kúpy, či bol kúsok vyrobený v spravodlivých podmienkach a ako veľmi zaťažuje planétu jeho výroba a distribúcia. Skutočne dobrý pocit z nosenia nám totiž dokáže priniesť len eticky a ekologicky vyrobené oblečenie.

Ktorý najhorší módny výstrelok ste mali aj Vy v garderóbe?
Ešte donedávna by sme možno odpovedali, že zvonové nohavice, ktoré sme nosili celé detstvo. V poslednom roku to však už neplatí a dnes sme im prepadli opäť aj my, dokonca aj v legínovom svete. Nakoniec sme ich zaradili aj do našej ponuky, čo by sme v prvých rokoch nášho fungovania určite nepredpokladali. :) Ale ako sa vraví, móda sa neustále opakuje a čo bolo ešte minulú sezónu OUT, môže byť tú budúcu horúcim trendom. Podobným príkladom sú aj zvieracie potlače, ktorým sme venovali pozornosť v našej tohtoročnej kolekcii WILD. Nechajme sa prekvapiť, čo to bude nabudúce. :)


Kým príde prekvapenie, objavte zatiaľ zimnú kolekciu YOGINESS v KOMPOTe pre aktívny voľný čas aj počas chladnejších dní.